Vsi izdelki La Pavoni

La Pavoni

Milan, 1905. Na majhni delavnici inženir Desiderio Pavoni dela na projektu, kaj bo postal prvi espresso aparat za kavo.
Ne gre le za tehnološke inovacije, temveč za resnično kulturno inovacijo.

Smo v zadnjih desetletjih devetnajstega stoletja: britanski, nemški in ameriški oblikovalci so začeli načrtovati in izdelovati aparate za kavo za javne zgradbe. Pijača, pridobljena iz teh prvih strojev, pa je imela zelo malo opraviti s prvo kavo, dobljeno z Ideale , to je prvi stroj, ki ga je podpisal La Pavoni . Kava, ki jo proizvajajo stroji Pavoni se imenuje "espresso" zaradi zmogljivosti teh naprav za proizvodnjo do 150 skodelic kave na uro.
“Espresso” , od leta 1905, postane sinonim za okusno in močno italijansko kavo. “Espresso” bo ena od teh besed neprenosljiva v drugih jezikih, saj je "espresso" , pa tudi "pizza" in "pasta" , samo italijanski!
Z "La Pavoni" se rodi mit.

Zmožnost izdelave zelo konkurenčnih strojev s tehnološkega vidika vedno spremlja velika pozornost estetiki iz prvih modelov.
Ta pozornost bo potekala do sodelovanja z velikimi imeni v italijanskem dizajnu. Dejstvo je, glede na starost, ki je manj povezana s kulturo slike v primerjavi z današnjim dnem, a to veliko govori o drugačni vlogi aparata za kavo v baru. Zgodovina La Pavoni zato dotika umetnostnega sveta, z modeli, prikazanimi v pomembnih mednarodnih muzejih, in očitno z rojstvom zbiralcev teh novih umetniških del.


+ Več podrobnosti
1-25 od 25 izdelki
Razvrsti po
Ogled avtorja
1